איך לווסת רגשות במקום לאכול אותם
השתלמות מרוכזת לאנשי מקצוע
10 שעות לימוד
מטרות הקורס:
רכישת כלים לאבחון וריפוי מערכות היחסים של מטופלנו עם גופם עם האוכל ועם עצמם.
הבנת הגורמים הרגשיים להשמנה ואכילת יתר רגשית. רכישת כלים טיפוליים לריפוי אכילה רגשית בדרך
המשלבת טיפול הוליסטי של הפן הרגשי, הפיזי, המנטלי והאנרגטי. מתוך קבלה ואהבה.
דרכי ההוראה:
הקורס מתקיים במכונת משולבת של סדנה וידע מקצועי מתוך מטרה שכל משתתף יעבור תהליך ריפוי עם עצמו. כך שיוכל להבין טוב יותר את המטופל להיות אמפתי למצבו ולרפא משהו בעצמו באמת. בקורס ישולבו כלים טיפוליים שונים.
פירוט המפגשים:
• מהי אכילה רגשית. איך לאבחן אכילה רגשית. האכילה כסימפטום. מה הבעיה האמיתית ואיך מתמודדים איתה. רווחים נסתרים מאכילה רגשית. סיבות וגירויים לאכילה רגשית. העברה בין -דורית של התנהגויות האכילה והאכלה.
• שלוש מערכות היחסים המשפיעות על האכילה הרגשית. מערכת היחסים עם הגוף, עם עצמי ועם האכילה והתנועה. ותנועת הריפוי בינהן.
• מערכת היחסים עם הגוף- זוגיות של ממש. תהליכי פיוס, חיבור וקבלה .
• חיבור גוף נפש- הגוף כמראה לנפש . מערכת היחסים עם האוכל והקבלתה למערכות יחסים אחרות בחיינו . הכל קשור להכל. מעגל החיים מה שלא עובד לנו במקום אחד בחיים משפיע עלינו, הדפוסים שלנו הם אותם הדפוסים בכל מקום באכילה וגם בהתנהלות הכללית.
• דימוי גוף, הערכה עצמית איך נוצרת , השפעתה על חיינו, כלים לעבודה ולשינוי דימוי גוף והערכה עצמית .
• דיאטות הפרדיגמה הקיימת והבעייתיו ת בה. תעשיית הרזון: מקורות, השפעות תרבותיות והיסטוריות אוניברסאליות. האם ניתן לוותר על השקילה?
• חשיבות השפה בתהליך ההתעוררות והשינוי. חיים ומוות ביד הלשון. שפת הדיאטה מול שפת האכילה האינטואיטיבית.
• אכילה מודעת, חשיבותה וכלים פרקטיים לתרגול. מזה מיידנפולנס, תרגול מדיטציה ונוכחות באכילה. סולם הרעב והשובע. יומן אכילה התנהגותי מפורט.
• עבודה רגשית - זיהוי רגשות וצרכים שעומדים בבסיס האכילה הרגשית. איך לתת לעצמי באמת את מה שאני צריכה.
מרצה -גאיה פינקל דיאטנית קלינית Sc.B מטפלת לאיזון אכילה רגשית
לפרטים והרשמה:
02-6321620 rishum@ynrcollege.org